Animals, fongs i bacteris: Amanita
Amanita (Amanitaceae)

Català
Una espècie bastant comuna a les Pitiüses és Amanita ovoidea, la farinera (nom usat a Mallorca) o el bolet blanc, a vegades es diu “pixacà“, nom usat per a varis bolets, a Eivissa aquesta espècie es diu pixacà blanc. Forma una micoriza sobretot amb Pinus halepensis. El bolet és comestible però cal saber conèixer-lo.
De Formentera s’ha descrit també l’espècie Amanita baccata que és molt rara.

Castellano
Una especie bastante común en las Pitiusas es Amanita ovoidea, la amanita blanca o la oronja blanca. Forma una micorriza sobre todo con Pinus halepensis. La seta es comestible pero hay que saber conocerla.
De Formentera se ha descrito también la especie Amanita baccata que es muy rara.

Deutsch
Eine recht verbreitete Art auf den Pityusen ist Amanita ovoidea, der Echte Eier-Wulstling. Er bildet eine Mykorrhiza, vor allem mit Pinus halepensis. Der Fruchtkörper ist essbar, aber man muss ihn erkennen können.
Von Formentera wurde auch die sehr seltene Art Amanita baccata beschrieben.
English
Quite a common species on the Pityuses is Amanita ovoidea, the European white egg. It forms a mycorrhiza, mainly with Pinus halepensis. The fruiting body is edible but you need to be able to recognize it.
From Formentera there has been described also the very rare species Amanita baccata.
Noms / Nombres / Namen / Names
Agaricus baccatus Fr. = Amanita baccata
Agaricus ovoideus Bull. = Amanita ovoidea
Amanita alba Pers. = Amanita ovoidea
Amanita baccata Gillet
Amanita boudieri Barla. = Amanita baccata
Amanita ovoidea Link
Amanita solitaria Quél = Amanita baccata
Amanita strobiliformis Quél = Amanita baccata