Laridae

Laridae

Català: Gavines

La gavina més comuna a les Pitiüses és el gavià argentat (Larus argentatus).

La gavina de bec roig (Ichthyaetus audouinii; sinònim: Larus audouinii) és una especialitat del sudóest d’Eivissa i des Vedrà on nia. Té colònies itinerants. A vegades crien as Vedrà, a vegades es mouen a un altre lloc. La colònia més gran es troba al Delta de l’Ebre. Durant els últims anys el seu nombre global ha crescut considerablement. Viu més que res a costes rocoses.

Les gavines joguen un gran papel en la dispersió de plantes ornitòcores, com ara Olea europaea (l’olivera o l’ullastre), sobretot als illots. També als illots solen ésser els únics depredadors que mengen sargantanes.

Alguns illots tenen llocs abonats per les gavines, així hi creixen nitròfits com a l’Illa Llarga de Santa Eulària Heliotropium europaeum, Beta maritima i altres.

Larus audouinii

Castellano: Gaviotas

La gaviota más común en las Pitiusas es la gaviota argéntea (Larus argentatus).

La gaviota de Adouin (Ichthyaetus audouinii; sinónimo: Larus audouinii) es una especialidad del sudoeste de Ibiza y es Vedrà donde anida. Tiene colonias itinerantes. A veces crían en es Vedrà, a veces se mueven a otro sitio. La colonia más grande se encuentra en el del Ebro. Durante los últimos años su número global ha crecido considerablemente. Vive más que nada en costas rocosas.

Las gaviotas juegan un gran papel en la dispersión de plantas ornitócoras, como Olea europaea, sobre todo en los islotes. También en los islotes suelen ser los únicos depredadores que comen lagartijas.

Algunos islotes tienen sitios abonados por las gaviotas, así allí crecen nitrófitos como a la Illa Llarga de Santa Eulària Heliotropium europaeum, Beta maritima y otros.

Deutsch: Möwen

Die häufigste Möwe der Pityusen ist die Silbermöwe (Larus argentatus).

Die Korallenmöwe (Ichthyaetus audouinii; Synonym: Larus audouinii) ist eine Spezialität von Südwest-Ibiza und es Vedrà, wo sie brütet. Sie hat wandernde Kolonien. Manchmal brüten sie auf es Vedrà, manchmal ziehen sie anderswohin. Die größte Kolonie befindet sich im Ebrodelta. In den letzten Jahren ist der globale Bestand deutlich angewachsen. Sie lebt in erster linie an Felsküsten.

Die Möwen spielen eine große Rolle in der Ausbreitung ornithochorer Pflanzen, wie Olea europaea, vor allem auf den kleinen Inseln. Ebenfalls auf den kleinen Inseln sind sie im Allgemeinen die einzigen Prädatoren, die Eidechsen fressen.

Einige kleine Inseln haben von Möwen gedüngte Stellen, so wachsen dort Nitrophyten, wie auf der Illa Llarga de Santa Eulària Heliotropium europaeum, Beta maritima und andere.

Englisch: Seagulls

The most common seagull on the Pityuses is the European herring gull (Larus argentatus).

The Audouin’s gull (Ichthyaetus audouinii; Synonym: Larus audouinii) is a speciality of South-West Ibiza and es Vedrà where it breeds. It has migrating colonies. Sometimes they breed on es Vedrà, sometimes they move to elsewhere. The biggest colony is found in the Ebro Delta. During the last years it global number has increased considerably. It lives principally on rocky coasts.

The seagulls play an important role in the dispersal of ornithochore plants, like Olea europaea, above all on the islets. As well on the islets they are usually the only predators that feed on lizards.

Some islets have places fertilized by the seagulls, so there grow nitrophytes like on the Illa Llarga de Santa Eulària Heliotropium europaeum, Beta maritima and others.

Noms / Nombres / Namen / Names

Ichthyaetus audouinii Payraudeau

Larus argentatus Pontoppidan

Larus audouinii Payraudeau = Ichthyaetus audouinii

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *