Fabaceae

Fabaceae

(Papilionaceae)

Català

A aquesta família hi pertanyen un 11% de les espècies vegetals de les Illes Balears.

Juntes amb les Mimosaceae i les Caesalpiniaceae són les lleguminoses (Leguminosae), sovint tractades com a una sola família amb tres subfamílies.

Moltes lleguminoses (i gairebé totes d’aquesta família) tenen bacteris (Rhizobium spec.) als arrels que fixen nitrogen de l’aire i així enriqueixen el sòl amb nitrogen disponible per a altres plantes. Per això es fan servir en l’agricultura per adobar el sòl. I gràcies a aquella fixació de nitrogen els fruits (els llegums) són rics en proteïnes.

Castellano

A esta familia pertenecen un 11% de las especies vegetales de las Islas Baleares.

Juntas con las Mimosaceae y las Caesalpiniaceae son las leguminosas (Leguminosae), a menudo tratadas como una sola familia con tres subfamilias.

Muchas leguminosas (y casi todas de esta familia) tienen bacterias (Rhizobium spec.) en las raíces que fijan nitrógeno del aire y así enriquecen el suelo con nitrógeno disponible para otras plantas. Por eso se usan en la agricultura para abonar el suelo. Y gracias a esa fijación de nitrógeno los frutos (las legumbres) son ricos en proteínas.

Deutsch

Zu dieser Familie gehören 11% der Pflanzenarten der Balearischen Inseln.

Gemeinsam mit den Mimosaceae und den Caesalpiniaceae sind sie die Leguminosen oder Hülsenfrüchtler (Leguminosae), oft als eine einzige Familie mit drei Unterfamilien behandelt.

Viele Leguminosen (und fast alle aus dieser Familie) haben in den Wurzeln Bakterien (Rhizobium spec.), die Luftstickstoff fixieren und so den Boden mit Stickstoff anreichern, der für andere Pflanzen verfügbar ist. Deshalb nutzt man sie in der Landwirtschaft, um den Boden zu düngen. Und dank der Stickstofffixierung sind ihre Früchte (die Hülsenfrüchte) reich an Proteinen.

Català

11% of the plant species of the Balearic Islands belong to this family.

Along with the Mimosaceae and the Caesalpiniaceae these are the leguminosae (Leguminosae), often treated as a single family with three subfamilies.

Many legominosae (and almost all of this family) have in their roots bacteria (Rhizobium spec.) which fix nitrogen from the air and so enrichen the soil in nitrogen available for other plants. That is why they are used in agriculture to fertilize the soil. And thanks to that nitrogen fixing the fruits (the pulses) are rich in proteins.

Gèneres / Géneros / Gattungen / Genera

Anagyris

Anthyllis

Astragalus

Bituminaria

Calicotome

Coronilla

Cytisus

Dorycnium

Genista

Hedysarum

Hippocrepis

Lathyrus

Lotus

Medicago

Melilotus

Ononis

Robinia

Scorpiurus

Tetragonolobus

Trifolium

Ulex

Vicia