Amanita

Amanita (Amanitaceae)

Amanita ovoidea

Català

Una espècie bastant comuna a les Pitiüses és Amanita ovoidea, la farinera (nom usat a Mallorca) o el bolet blanc, a vegades es diu “pixacà“, nom usat per a varis bolets, a Eivissa aquesta espècie es diu pixacà blanc. Forma una micoriza sobretot amb Pinus halepensis. El bolet és comestible però cal saber conèixer-lo.

De Formentera s’ha descrit també l’espècie Amanita baccata que és molt rara.

Amanita ovoidea

Castellano

Una especie bastante común en las Pitiusas es Amanita ovoidea, la amanita blanca o la oronja blanca. Forma una micorriza sobre todo con Pinus halepensis. La seta es comestible pero hay que saber conocerla.

De Formentera se ha descrito también la especie Amanita baccata que es muy rara.

Amanita ovoidea

Deutsch

Eine recht verbreitete Art auf den Pityusen ist Amanita ovoidea, der Echte Eier-Wulstling. Er bildet eine Mykorrhiza, vor allem mit Pinus halepensis. Der Fruchtkörper ist essbar, aber man muss ihn erkennen können.

Von Formentera wurde auch die sehr seltene Art Amanita baccata beschrieben.

English

Quite a common species on the Pityuses is Amanita ovoidea, the European white egg. It forms a mycorrhiza, mainly with Pinus halepensis. The fruiting body is edible but you need to be able to recognize it.

From Formentera there has been described also the very rare species Amanita baccata.

Noms / Nombres / Namen / Names

Agaricus baccatus Fr. = Amanita baccata

Agaricus ovoideus Bull. = Amanita ovoidea

Amanita alba Pers. = Amanita ovoidea

Amanita baccata Gillet

Amanita boudieri Barla. = Amanita baccata

Amanita ovoidea Link

Amanita solitaria Quél = Amanita baccata

Amanita strobiliformis Quél = Amanita baccata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *